17 mars 2011

En vällagrad 5-åring som får oss att längta till Vara...




















Gårdagens ost från Linnégatans ostaffär förtjänar helt klart ett eget inlägg. Idag åkte den fram till frukost men egentligen förtjänar den  nog ett lite annat sammanhang med något tyngre smakkompisar än rågflingegröt och en kopp te.

Denna 5-åring matchar nästan (men bara nästan) smakupplevelsen som den 7-åriga västgötakloster skänkte ett sprudlande midsommarfirande för två år sedan. Då var det ett besök i Sivans lilla ostbod på torget i Vara som öppnade dörrarna till osthimlen och det blev en midsommar vi sent glömmer. Skulle ni råka befinna er i närheten av Vara så glöm för alla ostars skull inte att svänga av och ta en tur till torget och Sivansost. Här säljer hon sina vällagrade svenska hårdostar som slår vilka svåruttalade utländska släktingar som helst. Skulle ni missa avtagsvägen till Vara är risken att ni istälet måste betala dyrt på någon av stadens lyxkrogar för att inmundiga dessa läckerbitar.
När ni nu har svängt av och fyllt kassarna med ost på torget i Vara får ni INTE missa att att dricka elvakaffet på det legendariska och anrika  Conditoriet Nordpolen ....måste helt enkelt upplevas. Ett riktigt vattenhål för glutenintoleranta är det också då det finns en uppsjö av kakor helt utan mjöl att festa på. Är det dessutom sommar kan man ha ett riktigt kaffekalas i deras trädgårdservering....å vilka härliga ljumma sommarminnen som nu väcktes...

Inga kommentarer: