Ikväll blev vi tvungna att baka baguetter på en timma. Var därav en omöjlighet att använda surdeg som ensamt jäsmedel. Skamset fick vi plocka fram jäst ur kylskåpet......kommer inte hända igen. Inga hål, ingen seghet, ingen syra. Kan erkänna att de glutenfria (vänster bild) ändå blev ganska bra och mycket uppskattade. Kanske var hemligheten bakom den glutenfria lyckoträffen: baguettplåten. Imorn blir det i alla fall riktiga baguetter på rågsurdeg som nu står och bubblar i köket.
GLUTENFRIA LYCKADE BAGUETTER
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk olja
8 dl glutenfritt mjöl
1/2 tsk bakpulver
allt blandas i mixer i ett par minuter. degen ska vara som en sockerkakssmet.
smeten klickas ut på baguetteplåt, använd bakplåtspapper under. jäs i 40-50 min
och grädda på 225° till innertemperaturen är 94° ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar