6 mars 2011

Höllvikssur - rågsurdeg på turné

























Rågsurdegen är på turné i Skåne och idag resulterade detta i ett gästspel i köket hos Miriam och Göran. Söndagsmiddag med Sofias goda fisksoppa kräva ett surdegsbröd. 


På lördag kväll sattes en väldigt lös fördeg på en slatt rågsur, en höft rågsikt samt ca 2 dl vatten. Bunken fick sedan stå lagom varmt över natten.






På söndag morgon syntes fina små bubblor i bunken och nu tillsattes ca 500g änglamarks rågsikt, salt och en sked honung från Petras bin i Limhamn. Degen arbetades ca 5 minuter i degblandaren till en lös men smidig deg och fick sedan jäsa ca 1 timme. Degen häldes sedan direkt på ett mjölat bakplåtspapper och formades till två vridna bagutter som fick jäsa ca en havtimme till. Gräddades sedan i 225 grader tills ytan såg fint gyllene och välgräddad ut.


Miriams fina Kenwood



Inga kommentarer: