6 mars 2011

Strålande god "visessnartigenmiddag"




















Torsdagen bjöd även på en fin fin finalmiddag för Siris gästspel i Göteborg. Menyn bestod av Bläckfisk och musselpasta med smak av citron och persilja, långsamt rostade tomater efter recept ur Oliver timjan och kärlek. Till efterrätt serverades Siris supergoda chokladmousse.


Bläckfisk- och musselpasta


2 bläckfiskfileer
musslor (i vårt fall var de kokta och infrusna från tidigare musselkok)
1 scharlottenlök
2 vitlökar


ett knippe bladpersilja
god ekologisk olivolja (i vårt fall Marcos super goda olivolja)
1 citron
1 vitlök
en skvätt vitt vin


Fräs lök och vitlök i en panna. 
Förbered: hackad persilja, blanda ihop med olja citron och vitlök.
Stek strimlad bläckfisk hastigt 2-3 minuter och blanda sedan i persiljeolja vin och musslor. Avsluta med att blanda i pastan i pannan. Servera direkt.


Chokladmoussen som blivit en favorit på Dalheimersgatan och Siris specialare görs på mörk choklad och smaksätts med en skvätt whisky. Denna kväll gjordes moussen dessutom på choklad smaksatt med cayenpeppar. 

Inga kommentarer: