6 mars 2011

Fina russinbullar i backspegeln



Förra veckan var så fylld av bak- och pysselprojekt att blogandet helt enkelt inte hanns med mellan varven. Dock är allt väl dokumenterat och denna söndag får det bli bloggfestival. 


Halva surdegsfamiljen befinner sig denna helg i Skåneland (Rågsurdegen fick följa med och gästspelar i dag i höllviken) och andra halvan (Siri) lämnade basecamp Göteborg i fredag och kommer närmsta två veckorna blogga från Umeå.


Torsdagens fina russinbullar blev riktigt goda. De bakades på en fördeg av rågsurdeg (ca 1 dl surdeg + 1 1/2 dl rågmjöl + 2 dl vatten) som sattes på onsdag kväll. På torsdag morgon tillsattes rågmjöl, vetemjöl salt och russin och degen fick jäsa till dubbel storlek för att sedan bakas ut till bullar.
Detta blev visst ett recept på en höft eftersom blogboken glömdes i Göteborg, men det var nog också på en höft det bakades...håll till godo så länge....kanske blir det bättre nedtecknat nästa gång...eller.

Inga kommentarer: