6 mars 2011

Macarons, första försöket

























Förra veckans stora utmaning var den lilla macaronen. Vi laddade i flera dagar för att övningsbaka dom små söta underverken (Förhoppningsvis kommer vi servera dem på Måns dop om tre veckor) Vi spånade smaker, funderade på färger, letade mandelkvarnar och osaltad pistagenötter i flera dagar. När onsdagen kom var vi redo. Citron-, mocka-, pistage- och hallonblåbärmacarons skulle det bli. Vi utgick från ett av Leila Lindholms recept på franska macarons som skulle vara lite sega i mitten. Hennes grundrecept delade vi sedan i fyra olika skålar som vi sedan smak- och färgsatte efter eget huvud. Smeten såg strålande ut fram till smaksättningen och vid utsprittsningen började vi misstänka att vi nog skulle få olika resultat på de olika smatsättningarna.....hmmm. 


När plåtarna en efter en var gräddad kände vi oss lika tillplattade som våra maränger såg ut. Citronmacaronen var den som klarade sig bäst, pistagen blev pannkaka och mockamacaronen gav oss först hopp men när den kom ut stor besvikelse. De macarons som vi fick loss från bakplåtspappret och som var någorlunda runda blev ändå hyfsat söta när de väl fyllts med smörkräm och det var ju ändå första försöket. Eftersom vi inte tänker baka med detta recept igen bryr vi oss inte om att lägga ut det, istället tar tjuren vid hornen och bakar marängen på Italienskt vis efter recept från macaronkungen Mattias på Bake My Day ....om si så där två veckor



Inga kommentarer: